Maan van de Roos

Zondag 21 juli is het om 12:16 weer volle maan! Deze Volle maan staat voor de tweede keer in het teken Steenbok. De energie van Steenbok is dus extra krachtig aanwezig. Wat kan je doen met deze energie?

Trouw blijven aan jezelf

Steenbok werkt altijd naar nieuwe doelen toe. Het geeft aan dat je klaar bent voor veranderingen, voor even doorzetten en niet twijfelen, voor het manifesteren van je ideeën, maar vooral: voor trouw blijven aan jezelf en je niet laten afleiden door wat anderen zeggen.

De eerste stap

Het is hoog tijd om volop van het leven te genieten, en de boel eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Ben jij er klaar voor?

Maak je dromen waar, denk na over wat je nu echt wilt en zet, door het maken van een keuze, de eerste stap naar iets moois.

Maan van de Roos

Deze Volle maan heet de Maan van de Roos, maar wordt ook wel Bokmaan genoemd aangezien mannetjesherten oftewel bokken, zich ieder jaar rond juli van hun gewei ontdoen. En gezien de grote kans op onweer in deze periode, spreken andere culturen op het noordelijk halfrond ook wel van de Dondermaan.

Wees trots op jezelf

Deze Volle maan valt nog in de periode van Midzomer, van tot rust komen, samenhorigheid en dankbaarheid. Dankbaar voor wat je tot nu toe allemaal hebt geleefd, hebt bereikt. Vaak kijken we alleen maar naar de toekomst, wat we nog willen bereiken en kijken we niet achterom: naar wat we allemaal al bereikt hebben.

Sta hier bij deze Volle maan eens bij stil en zet vanuit dankbaarheid, maar vooral vanuit trots (je hebt immers zelf de stappen gezet) je volgende stap richting de toekomt.

Fijne Volle maan!