Start van een nieuwe fase

Een bijzonder weekend staat voor de deur

Komende zondag, 4 augustus, is het Nieuwe maan waarbij de zon en maan in mijn sterrenbeeld, het Vuurteken Leeuw, staan en morgen, 3 augustus, op mijn 50e (!) verjaardag, is het Donkere maan! De start van een nieuwe fase met nieuwe uitdagingen, deze keer zowel letterlijk en figuurlijk. 😊

Donkere maan

Donkere maan is een krachtige, intense en tevens mystieke maanfase, waarin de kracht van het duister verborgen zit. Het is de voorbereidingsfase voor wedergeboorte en omvat dus zowel een afsluiting als een overgangsfase naar een nieuw begin. Met donkere maan staan genezing, vernieuwing, loslaten en transformatie centraal. Prachtig hoe dat nu versterkt wordt op mijn eigen bijzondere verjaardag.

Nieuwe maan

Nieuwe maan staat voor nieuw begin, nieuwe fase, nieuwe periode, nieuwe uitdagingen en nieuw avontuur. De maan en de zon staan deze keer in het Vuurteken Leeuw.

Leeuw

Het Vuurteken Leeuw is krachtig, trots, spontaan, moedig, hartelijk en zelfverzekerd. Leeuw kent zichzelf goed, weet wat hij wel en niet kan en hoe hij hier op een natuurlijke manier mee om kan gaan. Leeuw leeft vanuit zijn hart en geniet van het leven. Hij is blij en dankbaar met alles wat er is. Leeuw staat voor authenticiteit, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen. Leeuw haalt de kracht in jou naar boven, zorgt ervoor dat jouw pure kern de ruimte krijgt.

Zijn wie je bent

Leeuw laat jou zien dat je er mag zijn, dat je mag zijn wie je bent, dat jij er ook toe doet. Laat de dingen die je leuk vindt niet naar de achtergrond verdwijnen, omdat bepaalde verplichtingen voorgaan. Nee, neem de tijd voor jezelf, doe de dingen die je leuk vindt, zorg zelf voor een glimlach op je gezicht.

Leeuw laat, net zoals de zon, het licht schijnen op jou! Beide kanten van jou worden in de schijnwerpers gezet. En dat mag. Je bent niet één persoon, jouw persoonlijkheid bestaat uit meerdere eigenschappen. Je kunt niet altijd lief zijn, niet altijd vrolijk zijn of behulpzaam en zorgzaam. Je mag ook boos zijn, een mindere dag hebben, jezelf terugtrekken. Alles mag er zijn en heb je ook nodig. Het zorgt voor de nodige balans in geven en nemen, in loslaten en toelaten.

Boodschap

De boodschap van leeuw is duidelijk: sta in je kracht en volg je hart! Behoud daarbij je authenticiteit en zet je onzekerheden opzij. Kijk in de spiegel en zie wie je bent, wie je werkelijk bent.

Deze nieuwe maan daagt jou uit om meer op de voorgrond te treden, in je kracht te gaan staan en jouw talenten te laten zien. Maar pas op: Jouw kwaliteiten zijn ook jouw valkuilen! Leer je kwaliteiten op de juiste manier te gebruiken en laat je onzekerheden los.

Geniet van je dag! ❤